nav-left cat-right
cat-right

Cresterea puilor de gaina in gospodarie

Sfaturi pentru cresterea puilor de gaina la curte

Sistemul de fata priveste cresterea puilor de gaina obtinuti din eclozari in propria gospodarie, fara a ameliora in niciun mod sistemul actual de cretere (puicutele crescute impreuna cu cocoseii, in adaposturile dumneavoastra, presupunand taierea cocosilor la vremea in  care greutatea corporala o permite). Se recomanda micilor crescatori de gaini care doresc sa utilizeze acest sistem de crestere, sa tina in primele doua saptamani de viata  closca impreuna cu puii intr-un spatiu inchis, avand o temperatura de minim 25 grade C in primele sapte zile si minim 20 grade C in urmatoarele sapte zile, pentru a oferi posibilitatea puilor de gaina, pe perioada de odihna, ca acestia sa foloseasca caldura materna. Trebuie sa aveti in vedere ca in sistemul de crestere al puiilor de gaina in propria gospodarie, acestia sunt eclozati  pe la jumatatea primaverii, cand temperaturile sunt inca scazute, mai ales pe timp de noapte, uneori avand si ploi frecvente. Aceasta conjunctura, face ca multi pui de gaina sa moara sau sa se dezvolte in mod necorespunzator. In saptamanile ce urmeaza, depinzand si de ce temperaturi sunt afara, cresterea puilor de gaina se poate efectua pe timp de zi in curti sau padocuri, iar la lasarea serii acestia trebuie reintrodusi in adaposturi.

Acelasi sistem se poate utiliza si in cresterea puilor de gaina fara closti, avand insa in vedere o reglare a temperaturii interioare, tinand cont ca nu mai exista caldura materna.

Trebuie sa fiti foarte atenti in cazul acestui sistem de crestere, dar si la tineretul de inlocuire, sa incercati o grupare pe cat posibil a eclozarii puilor. Acest lucru prevede recoltarea si pastrarea in conditii optime a oualor obtinute, pentru punerea in acelasi timp a mai multor closti.

Aceste recomandari sunt prezentate pentru prevenirea micilor crescatori de gaini asupra necesitatii obtinerii de serii grupate de pui de o zi sanatosi si fara probleme. Astfel, aceasta fiind una dintre conditii pentru a usura munca si dezvoltarea uniforma a puilor crescuti in sistem traditional. Daca sezonul de incubatie este mai mare, punand cate o closca la doua saptamani, vom obtine pui de gaina pe o perioada foarte lunga de timp. Acest lucru presupune, ca fiecare varsta are nevoie de conditii diferite de temperatura, vaccinare, ingrijire si hranire, ducand la imposibilitatea gospodarului sa asigure acest lucru singur, motiv pentru care are nevoie de o buna si migaloasa organizare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>