nav-left cat-right
cat-right

Gaini pentru oua

Gaini pentru oua.Crescatorul care alege rasa de gaini pentru oua prefera pasarile usoare si vioaie, care produc foarte multe oua, cu toate ca dintr-o asemenea gaina nu rezulta prea multa carne pentru o friptura. Mai cunoscuta,  in aceasta categorie, face parte rasa de gaini Renania. Au un puternic avantaj faptul ca sunt foarte rezistente la clima nefavorabila, au un astpect tipic, care nu este deloc spectaculos si au o productie de: primul an  = 180 de oua, al doilea an = 160 de oua, al treilea an = 130 de oua.  O alta rasa de gaini din aceasta categorie este cea italiana, cu o crestere simpla, un aspect ceva mai aratos decat cea de  Renania, dar nu chiar atat de robusta. Pentru clima din Europa centrala aceste gaini sunt destul de rezistente. Productia de oua este aproximativ aceeasi. Din categoria raselor de gaini usoare mai fac parte:

-rasa de gaini Sussex (face parte din categoria mixta – oua s carne);

-rasa de gaini Alsteirer;

-rasa de gaini Brakel;

-rasa de gaini Deutsche Sperber;

-gaina comuna romaneasca;

-rasa de gaini Hamurger;

-rasa de gaini Kraienkoope;

-rasa de gaini Lakenfelder;

-rasa de gaini Leghorn (este o rasa pur economica);

-rasa de gaini Minorka;

-rasa de gaini Ostfriesische Mowen;

-rasa de gaini Thuringer;

-rasa de gaini Westfalische Totleger.

Aceste rase de gaini au urmatoarele caracteristici comune: imperechere mai putin frecventa, corp usor, piceoare galbene, piele alba in jurul urechilor, oua albe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>