nav-left cat-right
cat-right

Gainile pentru carne si oua

Gaini pentru oua si carne. Omul si-a dorit din totdeauna sa aiba in ferma sau crescatoria lui gaini si pentru oua, dar si pentru carne. In acest mod au aparut rasele mijlocii, obtinute prin incrucisarea celor grele, pentru carne, cu cele usoare, pentru oua. Dintre toate acestea, distingem o rasa foarte cunoscuta, rasa Sussex, aceasta fiind traditionala in sudul Angliei. Gainile din aceasta rasa produc in primul an 160 de oua si in cel de-al doilea 130 de oua, acestea fiind de culoare galben-maronie. Dupa exploatarea lor timp de doi ani, gainile sunt taiate pentru a se putea valorifica si carnea lor, aceasta fiind inca frageda. Un cocos la maturitate ajunge la greutatea de 4 kg, iar o gaina la 3 kg.

O alta rasa buna pentru o ferma sau crescatorie de gaini pentru carne si oua este gaina Wyandotte. Penajul aceste rase este des si moale si poate avea numeroase culori: argintiu, alb, galben, roscat sau chiar negru. Cele mai importante rase de gaini pentru oua si carne le voi enumera in ordine alfabetica putin mai jos:

-Australorps, Branefelder, Blausperber, Deutsche Reichshuhner, Rasa Dominicana, De Dresda, Gat golas de Transilvania, Lachshuhner, New Hampshire, Niederrheiner, Plymouth Rocks, Rhodysland, Saxone, Sulmtaler, Sundheimer, Sussex, Vorwerkhuhner, Welsumer, Wyandotte.

Caracteristici comune al gainilor pentru carne si oua sunt: imperechere frecventa, picioare galbene, urechi rosii, oua cu coaja maronie, statura destul de impunatoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>