nav-left cat-right
cat-right

Porci de carne – Cei mai buni porci de carne

Porci de carne – Rasele de porci specializate in productia de carne sunt: Landrace, Pietrain, Hampshire, Belgian si unele linii de porci de carne care au fost create dupa anul 1970. Rasele de porci de carne se caracterizeaza prin performante de reproductie moderate si foarte bune de crestere si carcasa.

Porci de carne din rasa Landrace: sunt de talie mijlocie spre mare, au culoarea alba, imbracaminte pieloasa dar nu prea abundenta, cu o conformatie corporala fina, fiind sub forma de para. Capul porclui Landrace este mic, are un profil usor concav, fiind aproape drept si cu urechi mari si lungi, aplecate spre inainte. Trunchiul este lung, avand 1-2 vertebre dorsale in plus fata de alti porci, linia spinarii fiind dreapta sau putin convexa. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

Porci Landrace

Porci de carne din rasa Pietrain: este o rasa de marime medie, avand culoarea alba si cu pete negre de origine din Belgia, din orasul care ii poarta si numele. In jurul petelor negre sunt niste inele mai deschise la culoare avand peste ele par alb. Urechile sunt de marime medie, acestea stand in permanenta drepte. Rasa Pietrain este foarte populara in Germania si Spania. In tara noastra aceasta rasa de porci de carne nu este asa de raspandita.

Porci_Pietrain

Porci de carne din rasa Hampshire: este o rasa formata in SUA, mai exact in statul Kentucky, de talie mijlocie, de culoare neagra cu brau alb si o conformatie corporala specifica pentru productia de carne. Trunchiul porcului Hampshire este lung de forma cilindrica si linia superioara convexa. Capul este mare, cu rat drept si alungit, are urechi mari si drepte, purtete in sus si spre inainte. Crupa este foarte bine imbracata cu musculatura, dar usor tesita, suncile sunt dezvoltate si deschise pana la nivelul jaretului. Cititi aici mai multe despre rasa Hampshire.

Poze Porci Hampshire

Porci de carne din rasa Linia Sintetica-345 Peris: aceasta rasa reprezinta una din modalitatile de utilizare a diversitatii genetice a raselor de porci de carne existente la nivel global, avand scopul valorificarii efectelor de heterozis si complementaritate intre rase. Despre aceasta rasa puteti citi aici.

Poze Porci Peris

Caracteristicile carnii rezultate din ingrasarea tarzie a porcilor de carne

In mod regulat, carnea porcilor reformati este foarte slaba, avand unele tesuturi cu valoare alimentara redusa.

Prin ingrasarea porcilor de carne, in timp de 3-4 luni, au loc insemnate schimbari in calitatea carnii, din cauza depunerii de grasime intre muschi, intre fibrele musculare, in jurul unor organe din abdomen (mezenter, rinichi, epiploon) si sub piele.

Carnea rezultata din ingrasarea tarzie a porcilor de carne este mai tare la pipait si apasare in comparatie cu carnea porcilor tineri. Gustul carnii preparate este placut, in stare cruda fiind putin amaruie, aspectul si gustul carnii variind in functie de nutreturile folosite pentru ingrasare.

Valoarea nutritiva a carnii de porc adult ingrasat este foarte ridicata, datorita continutului mare de grasimi care asigura o cantitate mare de calorii brute (4035), fata de carnea de porc slaba (1439 calorii brute).

10 Responses to “Porci de carne – Cei mai buni porci de carne”

 1. laurentiu spune:

  Vand porci de carne la cele mai mici preturi. Detin porci de carne din linia sintetica Peris. Preturile sunt foarte rezonabile si negociabile. Am porci de diferite varste si pe perioada oricarui sezon. Ferma se afla in localitatea Racari, Judetul Dambovita. Dl. Laurentiu.

 2. Catalin92GL spune:

  Salut.
  Am tot stat si m-am gandit ce ar fi mai bine sa deschid. O ferma de Gaini sau unu de Porcine. Si zic ca cea de porcine e mult mai buna desi spatiul pe care il am nu e chiar asa de mare. ma intereseaza de unde as putea sa cumpar 1000 de capete.

 3. costel spune:

  Buna ziua, ma intereseaza daca aveti purcei de vanzare si la ce pret. O zi buna

 4. mahu spune:

  ma intereseaza un porc la 100 kg sunt din bucuresti 0722854781

 5. daniel spune:

  As dorii sa achizitionez si eu niste porci din rasa peris.0735518833. va multumesc anticipat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>