nav-left cat-right
cat-right

Rasa de capre Toggenburg

Rasa de capre Toggenburg – Este o rasa elvetiana comuna, care a aparut pe valea Toggenburgului si Obertoggenburgului, fiind cunoscuta ca cea mai veche rasa de capre domestice. Rasa este de marime mijlocie, viguroasa si robusta. Este un pic mai mica decat alte rase elvetiene, ajungand la 45-55 kg femelele si 65 kg masculii. Inaltimea tapilor ajunge la 85 cm, iar femelele ating 70-80 cm. Parul este scurt sau mediu ca lungime,fin, drept si moale.

Caprele Toggenburg au culoarea parului uniforma variind de la un caprioriu deschis la ciocolatiu inchis.

Rasa de capre Toggenburg

Albul distinctiv marcheaza urmatoarele zone:

-un triunghi alb pe orice parte a trunchiului;

-picioare albe de la genunchi pana la copite;

-doua bare albe deasupra fiecarui ochi si pe buza superioara;

-petele pot fi prezente si in alte parti, dar nu sunt de dorit.

Urechile sunt drepte si purtate in afara. Linia fetei poate fi dreapta sau concava, dar niciodata convexa.

Rasa Toggenburg da rezultate foarte bune daca este exploatata la temperaturi mai joase. Rasa este cunoscuta pentru buna dezvoltare a ugerului si pentru productiile mari de lapte. Productia medie de lapte al rasei de capre Toggenburg este de 700 litri cu maxima de 960 litri in 290 zile de lactatie si cu un continut de 3,7-3,9% grasime si 2,8% proteine.

One Response to “Rasa de capre Toggenburg”

  1. Cristi spune:

    Buna ziua. V-am trecut blogul la parteneri, nu găsesc formularul de contact de la pagina dvs cu partenerii, vă las aici datele blogului meu: nume = Blog Media, url = http://blog.m3d1a.ro/. Mulțumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>