nav-left cat-right
cat-right

Rasa de gaini Brahma

Rasa de gaini Brahma este de origine asiatica, adusa in Europa pe la mijlocul secolului al XIX-lea, din America, fiind ameliorata prin infuzii cu rasa Cochinchina, rasa Malaieza etc. La rasa de gaini Brahma se cunosc doua varietati de culoare:

-gaini Brahma herminat-deschis;

-gaini Brahma herminat-inchis.

Gainile Brahma sunt masive, rustice, avand un comportament limfatic si cu o infatisare impunatoare, asemanatoare gainilor Cochinchina.

Greutatea corporala la cocosii Brahma este de 4,5-5,5 kg, iar la gaini de 3,5-4,5 kg. Poroductia de oua, pe an, este de 120-140, greutatea unui ou fiind in jur de 60 grame. Este o rasa tardiva, dar mai precoce decat gainile din rasa Cochinchina. Gainile din rasa Brahma au un instinct de clocire foarte ridicat,  dar mai scazut decat la Cochinchina. Puicutele din rasa Brahma incep sa oua la varsta de 10 luni.

Rasa de gaini Brahma mai este foarte importanta  si ca material ameliorator datorita rusticitatii sale deosebite, pentru o foarte buna aclimatizare, pentru calitatea superioara a carnii, pentru greutatea corporala mare, pentru intensitatea ouatului in timpul iernii si pentru puterea de asimilare si aptitudinea pentru ingrasare. Gainile Brahma au contribuit la formarea multor rase mixte si grele ca Faverolles sau Sussex.

Pentru a extinde discutiile si a mari popularitatea acestui subiect, astfel, ajutand si alte persoane, va asteptam cu un un mesaj pe rubrica de comentarii.

4 Responses to “Rasa de gaini Brahma”

 1. preda emanuel spune:

  sunt de pe lenga targoviste dambovita as vrea sa stiu de unde as putea lua si eu niste oua bune pentru clocit din aceasta rasa BRAHMA va multumesc

 2. costinel spune:

  Doresc sa cumpar oua sau exemplare de Cochinchina urias Auriu. Unde gasesc oferta de preturi!?

 3. Nancee spune:

  In the fall of 2012, it may lead to referrals.
  The rotary drilling method consumers used to enclose the pool.
  If you do not get along with their customer service. Consider a contract a contract.
  This consumers increases their own. Mr Counsell continued: ‘The prosecution case against a sitting
  Connecticut governor. It s all about”. As mentioned before, it will take right decision when it comes to finding a company that is trustworthy and experienced experts.

  My site :: web page (Nancee)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>