nav-left cat-right
cat-right

Rasa de porci Duroc

Rasa de porci Duroc s-a format in N-E a SUA. In anul 1882 a fost recunoscuta ca rasa, purtand numele de American Duroc-Jersey. Dupa anul 1940 s-a numit simplu Duroc.

Are o conformatie corporala foarte armonioasa, precocitate si prolificitate bune, valorifica foarte bine furajele, productia de carcase este de calitate superioara si rezista foarte bine la conditiile de mediu, se preteaza la diferita sisteme de crestere si astfel a devenit cea mai raspandita rasa de porci din SUA.

In tara noastra s-a importat pentru prima oara in anul 1968. Cu timpul s-a raspandit in majoritatea tarilor crescatoare de porci.

Rasa de porci Duroc este de talie mijlocie spre mare, de culoare roscata cu diferite nuante. Conformatia corporala se caracterizeaza printr-o dezvoltare proportionala a diferitelor regiuni corporale, prin largime, lungime si printr-o foarte buna dezvoltare a tesutului muscular pe tot corpul, dar cel mai mult in partea posterioara a corpului. Trunchiul este potrivit de larg, lung, cilindric si cu linia superioara convexa.

Crupa este usor tesita, suncile sunt deschise pana la jaret, dar musculatura fiind foarte bine dezvoltata.

Rasa Duroc se creste ca rasa curata si se utilizeaza in incrucisari ca vier terminal si pentru producerea vierului F1(Dx11).

Performante de crestere si carcasa a rasei Duroc:

-greutatea la 180 kg: vierusi=108 kg, scrofite=101 kg;

-spor mediu pe viata: vierusi=591 grame, scrofite=562 grame;

-varsta la 100 kg: vierusi=171 zile, scrofite=179 zile;

-procent de tesut muscular: vierusi=56 %, scrofite=55 %;

-strat mediu de slanina: vierusi=12,85 mm, scrofite=15,71 mm.

Performante de reproductie a rasei Duroc:

-varsta la prima fatare: 347 zile;

-purcei nascuti in total: 9,90 capete;

-purcei nascuti vii: 9,10 capete;

-purcei la 21 zile: 8,50 capete;

-greutate lot la 21 zile: 49,24 kg.

One Response to “Rasa de porci Duroc”

  1. claudiu spune:

    buna ziua.as dori o pereche din rasa duroc cam la 30 kg prin luna martie.sunt din craiova.daca se poate va rog sa ma contactati

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>